capsocia2

 

    inici                                                                                                                                                              cat       es

 

                                                           ELS PARADISOS FISCALS

 

Els paradisos fiscals amaguen al menys 12 billones de dòlars, un 10% del PIB mundial i a nivell d’Espanya uns 144.000 milions de €, el 12 % del PIB espanyol en 2018.

 

offshore 1N’hi han al menys 54 jurisdiccions al planeta: Anguila, Antigua i Barbuda, Bahréin, Bermudas, Brunéi, Dominica, Fiyi, Gibraltar, Granada, Guernsey, illa de Man, iIles Caimán, illes Cook, illes Falkland, illes Marianas del Nort, illes Salomón, illes Turcas i Caicos, illes Vírgenes Británicas, illes Vírgenes d'Estats Units, Jersey, Jordania, Líbano, Liberia, Liechtenstein, Macao, Mauricio, Mónaco, Montserrat, Nauru, Santa Lucía, Sant Vicent i les Granadinas, Seychelles i Vanuatu,  Andorra, Bahamas, Barbados, Belice, Hong Kong, illes Marshall, Maldivas, Niue, Panamá i San Cristóbal, Nieves, Aruba, Chipre, Curazao, Irlanda, Luxemburgo, Malta, Países Bajos, Samoa, Singapur, Suiza, Trinidad i Tobago.

 

Se caracteritzen per:

 

-       Una nul·la o poca tributació fiscal.

-      Una opacitat en les operacions, es adir, no se sap qui son els verdaders propietaris de les empreses o dels depòsits als bancs perquè utilitzen testaferros i les institucions fiscals o els Governs no poden investigar ni les operacions portades a cau ni la seua verdadera identitat.

 

No es difícil d'imaginar quantes operacions catalogades con il·legals se podran fer amb aquestes condicions:

 

-       Blanqueig de capitals

 

Simplement vas en una maleta en diners, obris un conter al teu nom o mitjançant un testaferro intermediari o una societat offshore també amb testaferro, com n’hi ha secret bancari, després ja post transferir-los al teu conter en el teu país i tot legal.

 

-       Evadir impostos

 

Fen una societat intermediària en les compres internacionals

La societat offshore compra primer a la empreses subministradora a un preu i vent lo comprat a la empresa d’Espanya i així l’empresa espanyola propietària de les dues empreses, sols paga els impostos de l’ultima compra y no els de la compra que ha fet l’empresa offshore, perquè les empreses offshore no paguen impostos.

 

offshore 2Exemple: una empresa amb sucursal en un paradís fiscal compra al Japó un producte a 4 €, aquesta el ven a una empresa d’Espanya a 12 €, obtenint un benefici de 8 € per unitat, que no tributà al ser empresa offshore. La empresa de Espanya  el ven per 15 € unitat, per lo que només hauria de pagar impostos sobre els 3 € de benefici i no sobre els 11 € que veritablement ha obtingut.

 

Fen una societat intermediària per fer inversions.

Un Bank espanyol crea una societat offshore on deposita uns diners que després invertís en títols de borsa, accions, bonos, o en fondos de inversió, com la societat paga els impostos en el país on està i en un paradis fiscal no pagen impostos, dons no paga els impostos que pagaria si la societat estaré en Espanya.

   

-       Ficar diners inventats

 

Però donat que els conters corrents son números dins d’un ordenador, ¿perquè no augmentar eixos números tan com se vulgue però que passe desapercebut?, perquè tan sols es requerís que el Bank així ho faci i les autoritats econòmiques encarregades de vigilar l’activitat dels Banks facin la vista gorda, perquè curiosament mols d’aquets paradisos fiscals estan situats en petites illes mol allunats dels països que si porten una vigilància en els conters corrents dels Banks. 

       

Es adir, lo que es il·legal fer en els Bancs d’Espanya, no ho es si utilitzes un paradís fiscal.

 

33 de les 35 companyies que cotitzen en el selectiu espanyol de IBEX tenen empreses domiciliades en territoris offshore.

 

Estudis recents xifren en 11.000 milions els diners que Espanya perd cada any per l'ús de paradisos fiscals per les grans fortunes i l'elusió d'impostos per part dels grans grups econòmics, dels quals uns 7.800 milions correspondrien a l'evasió fiscal dels diners en paradisos fiscals.

 

Lo curiós es que se permet que empreses i particular comercialitzar en paradisos fiscals, quant tan sols es qüestió de prohibir tota tramitació amb estos llocs.

 

Fonts d'informació

 

http://financialred.com/dinero-espanoles-paraisos-fiscales/

 

https://www.elconfidencial.com/economia/paradise-papers/2017-11-20/paradise-papers-modelo-720-declaracion-bienes-extranjero-paraisos-fiscales_1478823/

 

http://forbes.es/business/10095/como-funciona-un-paraiso-fiscal/

 

https://www.eldiario.es/economia/Oxfam-inversion-espanola-paraisos-fiscales_0_703779627.html

 

https://cincodias.elpais.com/cincodias/2018/04/18/midinero/1524066760_989983.html

 

https://es.portal.santandertrade.com/establecerse-extranjero/espana/fiscalidad

 

https://www.lasexta.com/noticias/economia/espana-es-uno-de-los-paises-que-mas-dinero-oculta-en-paraisos-fiscales-la-mayor-parte-del-fraude-se-debe-a-grandes-fortunas_2017092359c69ca00cf27caff63cce1f.html

 

https://www.offshore.finance/es/preguntas/impuestos/impuestos-sociedades

 

https://www.avzconsultores.com/todo-lo-que-necesita-saber-sobre-los-paraisos-fiscales/

 

mansplanta

INICI


DORMIR AL
CARRERPOBRESA


L'EXPLOTACIÓ
DE L'HOME
PER L'HOMEECONOMIA


VIURE EN
BASUREROSELS PARADISOS
FISCALSSOCIALITZACIÓ


CONTACTE